Seler naciowy... bohaterem dnia

Piękny zielony kolor, charakterystyczny i świeży zapach, czyli atuty dzisiejszego bohatera dnia- selera naciowego. Zapraszam na wpis poświęcony temu warzywu:

Wartość odżywcza:

  • 16kcal/100g
  • Białko 0.7g
  • Tłuszcze 0.2g
  • Węglowodany 3g
  • Błonnik 1.6g
  • Witaminy A C B E
  • Minerały WAPŃ FOSFOR CYNK MAGNEZ ŻELAZO

Dieta, a seler naciowy?

Seler naciowy jest zdecydowanie polecany dla osób odchudzających się, ponieważ wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej. Posiada niską wartość kaloryczną, ale za to wysoką ilość witamin i minerałów. Ma właściwości usuwania toksyn, które oczyszczają nasz organizm oraz poprawiają jego funkcjonowanie.

Dlaczego warto go spożywać?

  • Zawiera przeciwutleniacze, zwalczające wolne rodniki, które szkodliwie działają na komórki organizmu.
  • Poprawia stan włosów, nadając im zdrowy wygląd.
  • Spożywanie łodyg selera pomaga w uzupełnianiu niedoborów minerałów.
  • Działa pobudzająco na trawienie i zapobiega powstawaniu zaparciom.

Komentarze