Owsianka jesienna

Pyszna kompozycja na śniadanie z jesiennym owocem. Owsianka nie musi być nudna i mdła. Ta ma właściwości zdrowotne, dzięki dodatkowi nasion siemienia lnianego czy orzechów włoskich. Gruszka dodaje słodyczy i cieszy oko ułożona na owsiance. Oto przepis:

Składniki:
1/3 szkl płatków owsianych
150 ml wody
1 łyżka maku
1 łyżka nasion siemienia lnianego
1 łyżka suszonej żurawiny
3 orzechy włoskie
1/3 gruszki


Przygotowanie:
1.Do rondla wlewamy wodę i wrzucamy płatki, mak i nasiona.
2.Gotujemy ok 2 minuty od zagotowania.
3.Gruszkę kroimy w kostkę, orzechy rozdzielamy na mniejsze części.
4.Owsiankę układamy do miski, posypujemy żurawiną, układamy gruszkę i orzechy.
Smacznego!

Komentarze