Omlet ze szpiankiem i pomidorkami

Jutro poniedziałek, humory więc mogą być nieco smutne, bo weekend dobiegł końca. Na dobry początek nowego tygodnia mam przepis na kolorowy i zdrowy omlet. Szybki i smaczny w przygotowaniu.

Składniki:
2 jaja
5 pomidorków koktajlowych
mała garść szpinaku
1/3 ząbka czosnku
1 łyżeczka oleju kokosowego
1 mała gałązka natki pietruszki
1 suszona papryczka chili
sól morska
pieprz


Przygotowanie:
1.Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i dajemy umyty szpinak.
2.Siekamy czosnek i papryczkę chili.
3.Dodajemy posiekane warzywa do szpinaku i dusimy chwilę, do czasu odparowania wody ze szpinaku.
4.W misce rozbełtujmy jaja, dodajemy sól oraz pieprz i zawartość patelni; mieszamy.
5.Przelewamy masę na tą samą patelnię i na wierzch układamy pokrojone na połówki pomidorki.
6.Przykrywamy przykrywką i na małym ogniu dusimy przez 3-4 minuty.
7.Na gotowy omlet układamy listki natki pietruszki.
Smacznego!
Omlet możemy podawać z grzankami.

Komentarze