Seler naciowy... bohaterem dnia
Piękny zielony kolor, charakterystyczny i świeży zapach, czyli atuty dzisiejszego bohatera dnia- selera naciowego. Zapraszam na wpis poświęcony temu warzywu:
Wartość odżywcza:
- 16kcal/100g
- Białko 0.7g
- Tłuszcze 0.2g
- Węglowodany 3g
- Błonnik 1.6g
- Witaminy A C B E
- Minerały WAPŃ FOSFOR CYNK MAGNEZ ŻELAZO
Dieta, a seler naciowy?
Seler naciowy jest zdecydowanie polecany dla osób odchudzających się, ponieważ wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej. Posiada niską wartość kaloryczną, ale za to wysoką ilość witamin i minerałów. Ma właściwości usuwania toksyn, które oczyszczają nasz organizm oraz poprawiają jego funkcjonowanie.Dlaczego warto go spożywać?
- Zawiera przeciwutleniacze, zwalczające wolne rodniki, które szkodliwie działają na komórki organizmu.
- Poprawia stan włosów, nadając im zdrowy wygląd.
- Spożywanie łodyg selera pomaga w uzupełnianiu niedoborów minerałów.
- Działa pobudzająco na trawienie i zapobiega powstawaniu zaparciom.
Komentarze
Prześlij komentarz