Imbir... bohaterem dnia

Imbir- mimo, że jego pochodzenie nie jest znane, został sprowadzony z Ziemi Świętej. Ma szereg zastosowań leczniczych, które wyleczą wiele chorób. Posiada również szerokie zastosowanie w kuchni. Występuje w formie korzeni, bądź w formie sproszkowanej. Zapraszam po więcej informacji!

Wartość odżywcza:

  • 79kcal/100g
  • Tłuszcz 0.8g
  • Białko 1.8g
  • Węglowodany 18g
  • Błonnik 2g
  • Witaminy B6
  • Minerały MAGNEZ ŻELAZO WAPŃ

Właściwości imbiru:

  1. Wykorzystywany jako afrodyzjak.
  2. Wspomaga koncentrację i pamięć.
  3. Poprawia odporność organizmu.
  4. Łagodzi ból gardła.
  5. Ma działanie rozgrzewające.
  6. Poprawia pracę jelit.

Komentarze