Ciasteczka z cukinią

Słodycz ciastek i warzywa? To połączenie sprawdza się idealnie, a przy okazji obniży kaloryczność i doda wartości odżywczych. Zapraszam na zdrowy przepis!

Składniki:

200g startej cukinii
1/2 kostki masła
1/3 szkl cukru 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki wiórek kokosowych
1 jajko
2,5 szkl mąki 
szczypta soli

Przygotowanie:

1.Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza z termo-obiegiem.
2.Cukinie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy z nadmiaru wody.
3.Dodajemy wszystkie składniki do dużej miski i łączymy w jedną kulę.
4.Ciasto dzielimy na kawałki wielkości orzecha włoskiego i formujemy spłaszczony dysk z każdego kawałka.
5.Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6.Tak przygotowane ciasteczka pieczemy przez 15-20 minut, aż się zrumienią.
7.Po upieczeniu studzimy ciasteczka.
Smacznego!


Komentarze