Ciasto marchewkowe wersja fit

Zdrowy czwartek, zdrowy przepis. W tym poście przychodzę do Was z przepisem na deser. Ciasto marchewkowe ma samo w sobie obniżoną zawartość kalorii, dzięki obecności marchwi. Jest łatwe w przygotowaniu, a efekt smakowy zadowoli nie jedno podniebienie. Zapraszam!

Składniki:

1 szkl startej drobno marchewki
1 szkl mąki pełnoziarnistej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżki cukru brązowego
1/4 szkl oleju
3 łyżki mleka
2 jajka

Przygotowanie:

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
2. W jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre.
3. Do suchych dodajemy mokre składniki, mieszamy.
4. Formę wykładamy papierem do pieczenia.
5. Do formy wykładamy masę.
6. Pieczemy przez 20-25 minut.
7. Po upieczeniu, ciasto studzimy.
Smacznego!

Komentarze