Mozzarella... bohaterem dnia
Zapraszam Was na mały artykuł poświęcony Mozzarelli!
Wartość odżywcza:
- 280kcal/ 100g
- Białko 28g
- Tłuszcze 17g
- Węglowodany 3.1g
- Błonnik 0g
- Witaminy A E D K2
- Minerały WAPŃ FOSFOR SÓD
Właściwości:
- Dostarcza fosfolipidów, które korzystnie wpływają na układ nerwowy i funkcjonowanie wątroby.
- Dzięki zawartości wapnia wpływa pozytywnie na zęby i kości.
Jak powstaje?
Ser jest wytwarzany głównie ze świeżego mleka bawolic, zdarza się również produkowany z mleka krowiego bądź mieszanki mleka krowiego i od bawolic. Sprzedawany jest zazwyczaj w postaci obłych kawałów, które zanurzone są w serwatce.
Komentarze
Prześlij komentarz