Soki owocowo-warzywne

Korzyści płynących z picia soków owocowych lub warzywnych jest naprawdę wiele. Oczyszczają organizm z toksyn, dostarczają witaminy i minerały, poprawiają stan naszej skóry czy włosów, a nawet poprawiają nasze samopoczucie. Skoro każdy to wie, to dlaczego tak rzadko pijemy takie soki? Wielu z Nas, wydawać się może, że zrobienie takiego soku jest czasochłonne... Te przepisy mam nadzieję, że zmienią Wasze nastawienie do nich. Zapraszam na trzy receptury:

Zielony

Składniki:
1 banan
2 koreczki mrożonego jarmużu
1/2 szkl winogronu |bezpestkowy|
1/3 szkl wody
Przygotowanie:
1.Banana obieramy i wrzucamy do miski.
2.Dodajemy resztę składników i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
3.Przelewamy do szklanki.
Smacznego!

Pomarańczowy

Składniki:
2 jabłka
1 pomarańcza
1 marchew
Przygotowanie:
1.Obieramy marchew i pomarańczę.
2.Rozdrabniamy rośliny na mniejsze części i wrzucamy je do sokowirówki.
3.Przelewamy do szklanki.
Smacznego!

Czerwony:

Składniki:
1/4 buraka
2 marchewki
2 jabłka
1 pomarańcza
Przygotowanie:
1.Obieramy rośliny i rozdrabniamy na mniejsze części.
2.Wrzucamy do sokowirówki.
3.Przelewamy do szklanki.
Smacznego!

Jeśli nie posiadacie sokowirówki, każdy z rodzajów soków możecie przygotować przy pomocy blendera.

Komentarze