Imbir... bohaterem dnia
Imbir- mimo, że jego pochodzenie nie jest znane, został sprowadzony z Ziemi Świętej. Ma szereg zastosowań leczniczych, które wyleczą wiele chorób. Posiada również szerokie zastosowanie w kuchni. Występuje w formie korzeni, bądź w formie sproszkowanej. Zapraszam po więcej informacji!
Wartość odżywcza:
Wartość odżywcza:
- 79kcal/100g
- Tłuszcz 0.8g
- Białko 1.8g
- Węglowodany 18g
- Błonnik 2g
- Witaminy B6
- Minerały MAGNEZ ŻELAZO WAPŃ
Właściwości imbiru:
- Wykorzystywany jako afrodyzjak.
- Wspomaga koncentrację i pamięć.
- Poprawia odporność organizmu.
- Łagodzi ból gardła.
- Ma działanie rozgrzewające.
- Poprawia pracę jelit.
Komentarze
Prześlij komentarz