Jajeczne muffiny


Mam dla was coś fajnego, na złamanie porannej rutyny śniadaniowej. Słone muffiny, nie dość, że szybkie w przygotowaniu to jeszcze bardzo smaczne. Zapraszam!

Składniki:
8 jajek 
2 pieczarki 
4 plasterki szynki 
1/2 szklanki startego sera żółtego 
1/2 pomidora 
1 mała papryka
2 gałązki jarmużu 

Przygotowanie:
1. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza.
2. Jajka bełtamy w misce.
3. Pieczarki, paprykę, pomidora i szynkę kroimy w kostkę.
4. Umyty jarmuż rwiemy na mniejsze kawałki.
5. Do formy na mufinki wrzucamy po trochu każdego składnika i zalewamy masą jajeczną.
6. Pieczemy przez 12 minut, aż jajko się zetnie.

Smacznego!

Komentarze