Faszerowane pieczarki


Pieczarki faszerowane mięsem mielonym są bardzo smaczne i idealne na obiad. Zapraszam Was na przepis:

Składniki:
4 pieczarki duże
250g wieprzowego mięsa mielonego
1/4 czerwonej cebuli
4 plastry sera żółtego
Sól, pieprz

Przygotowanie:
1.  Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
2. Z pieczarek wycinamy trzon i go siekamy.
3. Cebule siekamy drobno.
4. Do miski dajemy mięso, cebule i posiekane trzonki grzybów.
5. Doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy.
6. Do pieczarek wkładamy mięsna masę.
7. Na każdą pieczarkę nakładamy plasterek sera.
8. Pieczemy przez 15 minut.
9. Gotowe!

Możemy serwować z ryżem, ziemniakami. Smacznego!

Komentarze