Grzanki z bakłażanem i jajkiem sadzony
Składniki:
2 kromki waszego ulubionego chleba
2 jajka
4 plasterki bakłażana
2 plasterki sera żółtego
2 łyżeczki oleju
Sól, pieprz
Koperek do dekoracji
Przygotowanie:
1. Plasterki bakłażana oprószamy solą i układamy na ręczniku papierowym na 10 minut.
2. Rozgrzewamy suchą patelnie i opiekamy chleb, bądź używamy piekarnika/ tostera.
3. Na drugą patelnie wlewamy łyżeczkę oleju i na małym ogniu pod przykryciem smażymy jajka.
4. Przy pomocy ręcznika papierowego dokładnie odsączamy wodę z bakłażana.
5. Bakłażana opiekamy z obu stron na lekko złoty kolor.
6. Grzanki układamy na talerzu, na nie układamy plasterki sera, opieczonego bakłażana i jajka sadzone.
7. Całość posypujemy koperkiem i oprószamy pieprzem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz